c. Спас, Коломийський район, Івано-Франківська обл.
Михайло Стовп’юк, що отримав освіту біолога, з дитинства захоплювався зільництвом та збудував на власному господарстві, у самому серці Карпат, підприємство, що займається виготовленням фіточаїв із лікарських рослин, джемів, варення, збором грибів та ягід.
Закарпатська обл. с. Павшино урочище під лісом.б/н.
Ферма почала перетворюватися у гостинний куточок, відкритий для відвідувачів, у 2017 році. Еко-ферма «Фаторіа Ломбардіа» сім’ї Гашпар – це такий собі контактний «зоопарк» – цікава туристична «знахідка» поблизу міста Мукачево, що на Закарпатті, де і дорослі, і малеча можуть спостерігати за свинками породи «Угорська мангалиця», вівцями, козами, індиками, цесарками, іншою живністю та навіть годувати її. У чудовій альтанці на території ферми господарі проводять дегустацію своєї продукції.
смт Путила, Чернівецька обл.
Кооператив, створений у 2015 році, провадить свою діяльність серед мальовничих Карпат в екологічно чистому районі Путильщини, де у радіусі більше ніж 100 км розкинулися мальовничі гори й ліси та немає жодного діючого промислового підприємства. Основний вид діяльності кооперативу: заготівля, переробка та зберігання дикоросів (грибів та ягід).
м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл.
Працюючи на ринку з 2010 року, Науково-виробнича фірма «Елітфіто» стала відомою в Україні та далеко за її межами завдяки репутації надійного бізнес-партнера та надзвичайно високій якості своєї продукції. Олії та борошно з льону, амаранту, волоського горіха і навіть гарбуза купують в Німеччині, Франції, Чехії, на Австралійському та Північноамериканському континентах!
вул. Івана Франка, 145, с. Тухля, Сколівський р-н, Львівська обл.
Непроста історія двох жінок зі Східної та Західної України, яких поєднали складні життєві обставини та які зуміли розвинути власну справу. У спілкуванні та любові до тварин народжується надзвичайно смачний та поживний сир, який залюбки смакують усі відвідувачі ферми: від туристів до місцевих мешканців.
м. Чернівці, вул. Череповецька 26, 58009, Україна
ТОВ «Лілак» – український виробник натуральних, екологічно чистих на 100% соків у скляній тарі, які визнано усім світом найекологічнішою та найбезпечнішою продукцією. Продукція підприємства, яке успішно працює з 2001 року, займає значну частину внутрішнього ринку та має прихильників в усіх регіонах країни. Згідно з даними офіційної статистики, ТОВ «Лілак» є лідером із заготівлі, виробництва та реалізації органічного березового соку в Україні.
с. Ботар, Виноградівський район, Закарпатська обл.
Павло Тізеш виготовляє продукцію торгової марки «Пан Еко», яка відповідає європейським органічним стандартам, а також органічні м’ясні продукти зі свиней породи «мангалиця».
с. Поляни, Золочівський р-н, Львівська обл.
У родині Костів завжди були хлібороби та механізатори. Богдан Костів як магістр із агрономії сприяв переходу фермерського господарства на життєдайне виробництво. Життєдайна продукція – якісніша, поживніша, здоровіша, смачніша, безпечніша, природніша, ніж продукція, вироблена за інтенсивними технологіями.
с. Нижня Апша, Тячівський район, Закарпатська область
Ферма спеціалізується на виробництві бринзи з овечого молока. Це стовідсотково овечий сир без жодних сторонніх домішок. Кожна сирна грудка є неповторною – відрізняється унікальним смаком та кольором в залежності від багатьох факторів: де випасалися вівці і яку траву вони їли, скільки сонця земля отримала у рік виготовлення сиру, яка технологія виробництва сиру застосовувалася, як довго і де зберігалася та чи інша грудка.